Smagen i disse små snickers bites er uhyggelig tæt på den populære chokoladebar.
..og så er de endda uden raffineret sukker – så kan det jo ikke blive meget bedre, vel?

Opskriften giver ca. 20 bites:

Ingredienser

Til ”karamellen”:

  • 8 medjool dadler uden sten
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 2,5 dl grofthakket og hjemmesaltede peanuts

Til ”nougat”:

  • 110 g peanutbutter
  • 3 spsk. kokosmel
  • 4 spsk. dadelsirup

100 g smeltet mørk chokolade til at overtrække

Fremgangsmåde

  1. Vi starter med at lave karamellen.
  2. Dadler, mandelmælk og peanutbutter blendes sammen.
  3. Derefter hældes karamellen over i en skål, og de grofthakkede peanuts tilsættes og røres godt sammen med en ske.
  4. Nu skal vi i gang med nougat.
  5. Først tilsættes kokosmel, dadelsirup og peanutbutter en skål, og der røres godt sammen indtil nougat-massen bliver helt ensartet

Nu skal selve snickers barerne laves:

  1. Først lægges karamelmassen ned i en firkantet form (her er brugt en plastikbøtte og lagt noget bagepapir i bunden). Fordel massen jævnt.
  2. Derefter hældes nougat-massen ovenpå og ligeledes fordeles i et jævnt lag.
  3. Stil nu i fryseren i minimum 3 timer.
  4. Nu skal snickersbarerne skæres ud i de ønskede størrelser, så de er klar til at blive overtrukket med chokolade.
  5. Hæld vand i en gryde og tænd for blusset. Sæt en skål ovenpå gryden og tilsæt grofthakket chokolade.
  6. Chokoladen vil nu langsomt smelte, og når der ikke er flere chokoladestykker tilbage tages skålen af gryden.
  7. Tag nu én snickersbar af gangen og sæt ned i skålen og dæk forsigtigt til med chokolade. Når snickersbaren er dækket sættes den over på en tallerken (evt. med noget bagepapir).
  8. De chokolade overtrukne snickersbarer skal i fryseren i ca. 10 minutter, og så er de klar til servering. Skal de ikke bruges med det samme, så opbevar dem i en lufttæt beholder i fryseren.