Disse veganske vaniljekranse er hverken glutenfrie eller sukkerfrie – men de smager fantastisk!
De er både sprøde, søde og dejen er meget nem at arbejde med!
Vaniljekransene på billedet er ikke så lyse i dejen, da vi har valgt ikke at smutte mandlerne. Dette kan du selvfølgelig sagtens gøre, hvis du ønsker den helt klassiske lyse vaniljekrans 🙂

 

Opskrift til ca. 2 bageplader:

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 70 g mandler (kan købes her)
  • 130 g rørsukker
  • 100 g kokosolie ved stuetemperatur
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 2 dl vand
  • 2,5 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. hımalaya salt

 

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til ca. 175 graders varmluft.
  2. Blend mandler til mel og hæld over i en stor skål.
  3. Tilsæt nu alle de tørre ingredienser til skålen og bland med en ske.
  4. Hæld nu vand i blandingen og tilsæt også kokosolien.
  5. Da kokosolien er hård ved stuetemperatur, skal du finde æltefingrene frem.
  6. Ælt dejen nede i skålen indtil den bliver lidt klistret.
  7. Lad gerne dejen stå og hvile i 5-10 minutter.
  8. Tag nu lidt hvedemel på dine hænder, så dejen ikke klistrer for meget fast i håndfladen.
  9. Tag lidt af dejen ud på bordet og rul den til en lang pølse.
  10. Skær nu pølsen i mindre stykker, så du kan forme dine vaniljekranse og sætte på en beklædt bageplade.
  11. Sæt dine vaniljekranse i midten af ovnen, og lad dem bage i ca. 15-20 minutter. Men husk at holde øje. De skal have en let gylden farve på toppen.
  12. Lad dine vaniljekranse køle helt af inden de hældes over i en kagedåse.
  13. De kan sagtens holde sig i hele december.

 

Rigtig god bagning 🙂