Preachy Vegan Asshole (to the rescue)

Hvorfor jeg lever plantebaseret? Svaret er simpelt. En plantebaseret livsstil er bygget på smukke koncepter som kærlighed til alt levende, harmoni med naturen, bæredygtighed, ærlighed og medfølelse. Et ønske om at bidrage til en positiv udvikling.

Det er ikke besværligt at leve plantebaseret, men er ofte en proces med at prøve sig lidt frem og søge inspiration til nye madvaner. Det kan være svært at lave om på rutiner, men min erfaring er, at det hjælper med simpel forberedelse. Og det starter i supermarkedet. Med de rette basisvarer, er det let som en leg. Sådan da. Der skal stadig skrælles, skæres, snittes, pilles, hakkes og rives en del.

Disse basisvarer har jeg altid i mit hjem:

Korn og kerner
(som minimum)
Chiafrø
Hørfrø
Sesamfrø
Solsikkekerner
Græskarkerner
Havregryn
Hampefrøskaller

Grøntsager
Gulerødder
Sød kartoffel
Agurk
Tomat
Løg/hvidløg
Græskar (efterår/vinter)

Nødder
Paranødder
Hasselnødder
Valnødder
Pekannødder

Frost
(primært til smoothies)
Bær
Grønkål, spinat og broccoli (fra Rema 1000)
Ærter
Edamame bønner (pillede)

Frugt
Bananer
Æbler
Avocado
Citroner/lime
Dadler
Rosiner
Kokosflager (eller kokosmel)
Clementiner/appelsiner (efterår/vinter)

“Kulhydrater”
Quinoa
Hirse
Vilde ris
Kikærter
Gærflager
Linser (forskellige slags)
Majs/riskiks
Mørk chokolade (+80%)

Våde varer
Oil of Life
Soja (meget salt, så i små mængder)
Olivenolie
Smørbar (plantebaseret smør)
Kokosmælk (til madlavning)
Plantemælk (købt eller hjemmelavet)
Nøddesmør (mandel, hasselnød, valnød)

 

De fleste af ovenstående varer kan købes i almindelige supermarkeder og udover selvfølgelig at være økologiske, så er der intet hokus pokus ved dem. Magien opstår i sammensætningen af varerne, og kreativiteten udvikles, når man arbejder med dem igen og igen. Men der er masser af inspiration at hente og det skader ikke at prøve sig frem – det kan (næsten) ikke gå galt. Men find lidt hjælp i nedenstående:

God fornøjelse!

XOXO Thoughts from a passionate nutcase