Raw mojitotærte med cashewnødder

Raw mojitotærte med cashewnødder

Raw mojitotærte med cashewnødder

En lille, raw mojitotærte med cashewnødder er en lækker tærte, som kan serveres for kaffegæster eller måske som dessert til en aften, hvor der gerne må være gjort lidt ekstra.

Den mintgrønne farve på toppen kommer udelukkendede fra friskplukkede mynte fra haven. Der kan selvfølgelig være forskel på, hvor meget myntesmagen træder igennem, så smag dig frem.

Tærten er både raw, glutenfri, uden raffineret sukker og vegansk. Den kræver lidt ekstra tid at forberede, men den er ventetiden værd.

Opskriften er til 5-10 personer (alt efter hvor stort stykket skal være)

Ingredienser

Bund: 

  • 160 g mandler
  • 130 g dadler
  • 2 spsk kakao
  • 60 g kokosmel
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 knsp salt

Cashew-mynte creme: 

  • 200 g cashewnødder
  • 3 spsk kokosmælk
  • En stor håndfuld frisk mynte
  • Saften fra 2 små citroner eller 1 stor
  • 5 spsk agavesirup
  • 1 spsk kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Først lægges cashewnødderne i blød i 3-4 timer i koldt vand og forbered bunden imens.
  2. Kog vand og sæt dadlerne i blød, så det bliver lettere for din blender, at blende det hele sammen.
  3. Imens dadlerne ligger i blød kan mandler blendes groft og hældes bagefter over i en skål med kakao, kokosmel og salt.
  4. Blend nu de bløde dadler med lidt af kogevandet samt vaniljeekstrakt og kokosolie. Det skal være en klistret sammensat masse.
  5. Hæld nu den flydende masse over i skålen med de andre ingredienser og bland det hele godt sammen med en ske – brug evt. hænderne, da det kan være lettere med den klistrede dej.
  6. Smør nu en springform med lidt kokosolie og fordel dejen.
  7. Sæt nu springformen i fryseren i 1 time.
  8. Nu laves cashewmynte-cremen ved at blende alle ingredienserne sammen, indtil det bliver til en ensartet og helt cremet konsistens. Smag til med enten mynte, sødme eller citron indtil du får den ønskede smag.
  9. Hæld nu cashew-mynte cremen over bunden og lad stå i fryseren i minimum 4 timer.
  10. Pynt derefter efter eget ønske – her er brugt mørkt chokolade, som er blevet tempereret over et vanddampbad.
  11. Opbevares i lufttæt beholder i fryseren.
  12. Tag tærten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.