Opskrifter — valnødder

Nøddepostej

Nøddepostej

Nøddepostej Påsken er rundt om hjørnet og en god anledning til at sætte en vegansk nøddepostej på bordet. Men ærligt, så kan den jo komme på bordet året rundt.  Opskriften passer til ca. 8 portioner. Vores bud på en vegansk nøddepostej er krydret, knassende og samtidig blød i munden. Også er den virkelig nem at lave. Vi har valgt at bruge fire forskellige nødder, da de hver har nogle smagfulde egenskaber.  Mandler til den runde smag, cashew til den cremede konsistent, valnødder giver bid og hasselnødder giver et godt modspil med en mild bitterhed, kraftig nøddearoma og et strejf af sødme. Smag...

Læs mere →


Piña-barer

Piña-barer

Piña-barer Piña betyder ananas på spansk – og det er netop ananas, som er hovedingrediensen i disse små barer. De er lige til at tage med på farten, eller hvis man blot har en sød tand. De tørrede ananas tilføjer en syrlig smag, som komplimenterer det søde fra agaven. Ingredienser 100 g havregryn 150 g cashewnødder 100 g valnødder 1 knsp. salt 150 g tørret ananas 2 spsk. peanutbutter 2 spsk. agavesirup Chokoladetopping: 70 g mørk chokolade 1,5 tsk. kokosolie Fremgangsmåde Tørret ananas lægges i blød i kogende vand i ca. 10 minutter. Blend nødderne til mel og hæld over i...

Læs mere →


No bake valnøddebrownie med blåbær

No bake valnøddebrownie med blåbær

No bake valnøddebrownie med blåbær Hvis du elsker brownie – så prøv denne opskrift. Den skal ikke engang i ovnen. Denne brownie har den perfekte balance mellem syren fra blåbærerne, det søde fra dadlerne og det bitre fra kakaoen. Opskriften giver 8 stk brownie. Ingredienser 2 dl mandler 2 dl valnødder 60 g dadler 3,5 spsk. kakao 60 g tørrede blåbær 1 spsk. dadelsirup 2 spsk. kokosolie ¼ dl vand ¼ tsk. salt Fremgangsmåde Kog vand og hæld det over dadler og blåbær. De må gerne stå i blød i ca. 10 minutter. Mandler og valnødder blendes til mel og hældes...

Læs mere →


Rocky Roads a la Nøddebazaren

Rocky Roads a la Nøddebazaren

Rocky Roads a la Nøddebazaren Er det tid til lidt forkælelse? Denne opskrift på Rocky Roads a la Nøddebazaren får nødde-englene til at synge. Opskriften giver ca. 15. stk. Ingredienser 50 g kakao 1 tsk. vaniljepulver 1 knsp. salt 120 g dadler 70 g kokosolie 2 spsk kokosmælk 60 g tørret tranebær 50 g alm hasselnødder eller ristede hasselnødder 50 g valnødder 50 g mandler Fremgangsmåde Nødderne tørristes på en pande, indtil de bliver gyldne i farven, hvorefter de sættes til afkøling. Hvis dadlerne er hårde i skallen, sæt dem da i blød med kogende vand i ca. 5 minutter. Kakao, salt...

Læs mere →