Abrikoskugler med lakrids, hyben og goji

Abrikoskugler med lakrids, hyben og goji

Abrikoskugler med lakrids, hyben og goji

Hos Nøddebazaren har vi “øvet os” på julekonfekten, så her får I opskriften på et eksperiment med blandt andet hyben, lakrids og gojibær.

Med den sprøde chokolade udenpå og den bløde masse indeni, kan dette kun blive et hit for både store og små.

Ingredienser

  • Saft og skal fra ½ citron
  • 100 g mandler
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 tsk. lakridspulver
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. hybenpulver
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Lidt vand

Forslag til pynt:

  • Mørk chokolade
  • Goji bær

Fremgangsmåde

  1. Til at starte med må abrikoserne gerne i blødsættes i koldt vand i ca. 15. minutter.
  2. Imens males mandlerne til mel i en blender. Tilsæt evt. mandlerne lidt af gangen, hvis din blender ikke er så stærk.
  3. Mandelmel og abrikoser blendes nu sammen, indtil der kommer en fin klistret masse.
  4. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser til blenderen, og det hele blandes sammen. Hvis massen er meget tør, så kan man evt. tilsætte lidt vand.
  5. Så skal kuglerne formes – og det kan anbefales at have letfugtede hænder, så massen ikke hænger for meget fast.
  6. Tag en klump dej og form kuglerne i den ønskede størrelse.
  7. Og så til slut kommer det sjove – PYNTEN!
  8. På billedet er kuglerne dyppet i smeltet mørk chokolade og på toppen er pyntet med et gojibær.
  9. Chokoladen smeltes over et vandbad.
  10. Vandbadet laves ved at vand bringes i kog i en gryde, og en skål sættes ovenpå. I skålen tilsættes chokolade i den ønskede styrke, og langsomt vil chokoladen smelte. Rør løbende rundt med en lille ske i chokolademassen.
  11. Når chokoladen er smeltet, så tilsættes én kugle af gangen i skålen. Kuglerne dækkes af den smeltede chokolade – brug gerne skeen til dette, for at undgå for meget chokolade på fingrene.
  12. Sæt de chokoladebeklædte kugler på en tallerken med bagepapir, placér et lille gojibær på toppen mens chokoladen stadig er våd.
  13. Kuglerne stilles på køl, indtil chokoladen stivner, hvorefter de kan puttes i en lufttæt beholder.
  14. Kuglerne skal stå på køl indtil servering – Og de bliver næsten kun bedre af at stå natten over!

Her hos Nøddebazaren er vi vilde med dem, og de giver et anderledes twist til den klassiske julekonfekt.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.