Bulgursalat med saltede mandler og tørret abrikos

Billede af bulgursalat med saltede mandler

Bulgursalat med saltede mandler og tørret abrikos

Skal du holde fest? Så kan vi varmt anbefale at lave denne bulgursalat med tørrede abrikoser. Den smukke salat har masser af smag fra persillen, mynten og den friske dressing, og abrikoserne tilføjer en delikat sødme. Perfekt til buffet eller som tilbehør til mange forskellige retter.

Den kan nemlig sagtens laves i store portioner, og så både mætter den og pynter på buffet-bordet.

Det er en salat som har rigtig godt af at blive lavet dagen inden, den skal serveres, for så får den en masse god smag fra dressingen samt urterne.

Opskriften er som lavet til en festlig lejlighed som en del af en buffet, og derfor kommer der også en ingrediensliste med lidt større mængder end vi normalt arbejder med – men så kan man selv regne ned og justere i mængderne.

Opskrifter er til ca. 12-15 personer.

Ingredienser

  • 400 g bulgur
  • 250 g tørret abrikos
  • Et stort bundt persille
  • Et stort bundt mynteblade
  • 150 g saltede mandler

Dressing:

  • Saft og skal fra 3 økologiske citroner
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. vand
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. sirup eller anden sødning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Bulgur koges efter kogeanvisningen.
  2. Når bulgur er kogt færdigt, skylles den med koldt vand og hældes over i en skål, hvor den skal køles helt af.
  3. Imens forberedes de øvrige ingredienser: abrikoser skæres i kvarte og persille og mynteblade hakkes fint.
  4. Dressingen blandes også sammen.
  5. Når bulgur er helt kølet af kan ingredienserne og dressigen blandes over i bulgur.
  6. Først lige inden servering skal der hakkes saltede mandler, som vendes i salaten – på den måde bevarer mandlerne sin sprødhed og giver lidt ekstra bid til salaten.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.