
Iskaffe
I den varme sommer, så er det altid godt med en iskaffe – men du behøver ikke tage på dyre caféer for at få byens bedste iskaffe. Du kan nemlig sagtens lave en lækker én selv!
En iskaffe kan selvfølgelig komme i mange udgaver – man kan for eksempel tilsætte en tsk hasselnøddesmør hvis man er til det, eller måske lidt vanilje osv.
Fremgangsmåde
MANDELMÆLK
- Læg mandlerne i blød natten over.
- Næste dag hældes vandet fra og mandlerne skyldes.
- Tilsæt 1 liter rent i en blender og tilføj både mandler, dadler og vaniljepulver.
- Blend det hele sammen, indtil der ikke er hele mandelstykker tilbage.
- Tag derefter en si, sæt den over en skål og put et rent viskestykke over sien.Hæld mandelblandingen igennem viskestykket for at separere mandelmælken fra pulpen.
- Vrid viskestykket til sidst for at få alt mælken med.
Og VOILA: hjemmelavet mandelmælk!
ISKAFFE
- Alle ingredienser hældes i blenderen og blendes godt sammen i ca 10 sekunder på høj styrke
- Tilsæt ekstra isterninger til glasset
- Hæld nu din kaffe over i glasset og nyd den iskoldt!

