Hjemmelavet iskaffe holdes frem i et glas

Iskaffe

I den varme sommer, så er det altid godt med en iskaffe – men du behøver ikke tage på dyre caféer for at få byens bedste iskaffe. Du kan nemlig sagtens lave en lækker én selv!

En iskaffe kan selvfølgelig komme i mange udgaver – man kan for eksempel tilsætte en tsk hasselnøddesmør hvis man er til det, eller måske lidt vanilje osv.

 

Ingredienser

MANDELMÆLK
– 220 g mandler
– 1 liter rent vand
– 1-2 dadler
– ½ tsk. vaniljepulver

ISKAFFE
– 1 glas mandelmælk
– 2 tsk instant kaffe
– Agavesirup efter behov
– 4 isterninger + ekstra isterninger i glasset
– 1 blender

Fremgangsmåde

MANDELMÆLK

  1. Læg mandlerne i blød natten over.
  2. Næste dag hældes vandet fra og mandlerne skyldes.
  3. Tilsæt 1 liter rent i en blender og tilføj både mandler, dadler og vaniljepulver.
  4. Blend det hele sammen, indtil der ikke er hele mandelstykker tilbage.
  5. Tag derefter en si, sæt den over en skål og put et rent viskestykke over sien.Hæld mandelblandingen igennem viskestykket for at separere mandelmælken fra pulpen.
  6. Vrid viskestykket til sidst for at få alt mælken med.
    Og VOILA: hjemmelavet mandelmælk!

ISKAFFE

  1. Alle ingredienser hældes i blenderen og blendes godt sammen i ca 10 sekunder på høj styrke
  2. Tilsæt ekstra isterninger til glasset
  3. Hæld nu din kaffe over i glasset og nyd den iskoldt!

 

cta-image cta-image

Gå til shoppen

Køb økologiske kvalitets nødder

produkter